Održan 40. festival Zlatni glas Zlatne doline

Među 18 novih pjesama u izvođenje solista i tamburaških sastava s područja kontinentalne RH na jubilarnom 40. Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline 2014.“  U Kaptolu pod Papukom odlukom stručnog suda pobjednica je srednjoškolka Maristella Ravlić iz Đakova sa pjesmom „Slavonijo“ autora teksta i glazbe Jasenka Ivanetića, te aranžmana Krunoslava Dražića, drugi je tamburaški sastav „Žute dunje“ iz Cernika sa skladbom „Sad bi dao sve“ autora Alena Mozera  i Bernarda Kumića, te treći Požežanin Stjepan Japarić i pjesma „Srce za srce(autori: Željko Bošković i Željko Pavičić).

Glasovima više od 300 posjetitelja priredbe prvu nagradu publike dobio je ženski tamburaški sastav „Kćeri ravnice“ iz Buka sa pjesmom „Zagrli me i ostani tu“ (glazba Leonardo Matijević,tekst Ivana Ognjenčić, aranžman Alen Mozer), drugi je Zlatko Deveničar iz Bedekovčine izvodeći skladbu „Sad mi trebaš kao lane košutu“(glazba i aranžman Davor Totović, tekst Đurđa Habel), a treća Kaptolčanka Monika Jurić sa pjesmom „Sviraj uvijek, sviraj tako“ koju je na tekst Ljubice Kovačević uglazbio i aranžirao Robert Vojvodić.  
Gosti večeri bili su vrsni tamburaši „Fijaker“ iz Osijeka koji su se na jubilarnom festivalu predstavili svojom novom skladbom znakovitog naziva „Četrdeset jeseni“ autora Gorana Rusana, Josipa Mutnjakovića i Gorana Ivanovića-Laca.
Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić u pozdravnoj je riječi, prije no što je požeško –slavonski župan Alojz Tomašević otvorio festival,  uputio zahvalu pokretačima festivala Tomislavu Tomiću, Vinku Pisaroviću i Josipu Tomanu, te zaslužnim pojedincima za organizaciju priredbe unazad 40 godina, a oni su dobili plakete festivala.
Prije priredbe objavljen je festivalski album čijom prodajom po popularnoj cijeni su donirana sredstva za rad župnog Caritasa Kaptol, a zamjenik načelnika kaptolačke općine Josiop Soudek je zastvarajući festival otvorio natječaj za „Zlatni glas Zlatne doline 2015.“.
Festival je snimala Poljoprivredna TV koja će ga emitirati u terminu TV Supertona  19. svibnja od 20.35, a snimku preuzima i Vinkovačka TV (piše: Jelenko Topić).